Novo vodstvo Pankracijeve Kolpingove Družine Stari trg

"Potrebe časa vas bodo naučile kaj storiti." (Adolf Kolping)5919D459 EA46 494E B4DF 41752910E28D

Vse dobre stvari se enkrat končajo in zamenjajo. Dolgoletni predsednik Ivan Gačnik je za vodenje Kolpingove Družine Stari trg dobrosrčno daroval veliko let, prišel pa je čas, ko se je odločil svoje mesto predati naprej.

Continue Reading

Naj jaz nadaljujem - v Veliki Nedelji

Kolpingove delavnice pri Veliki Nedelji »Naj jaz nadaljujem«

Pri Veliki Nedelji je Kolpingova družina 8. in 9. aprila organizirala ustvarjalne medgeneracijske delavnice z naslovom »Naj jaz nadaljujem«. Starejši rodovi so na otroke prenesli znanja, ki se v današnjem času zmeraj bolj pozabljajo. V petek popoldan je tako bila delavnica kvačkanja in pletenja, kjer so nastali čudoviti izdelki, uporabni tudi za praznik Velike noči. V soboto dopoldan pa se je izdelalo veliko število butar oziroma »presmecev«, ki so se delili zainteresiranim vernikom tudi na cvetno nedeljo pred sveto mašo. Tako otroci, kot njihovi starši in stari starši so bili z delavnicami zadovoljni, saj je medgeneracijska povezanost pomemben složne družbe.

Matjaž Kosi, predsednik

Spretnostno ustvarjalna sekcija »Spretnost«

rocno deloPod strokovnim mentorstvom izjemne mentorice Nežke Belca se v Kolpingovem domu izvajajo redno spretnostne ustvarjalne ročnodelske delavnice z izdelavo najrazličnejših ročnih del v najrazličnejših tehnikah izdelave. Ključni izdelki so razstavljeni na razstavah ročnih del v Kolpingovem domu. Omogoča pa se tudi mentorska pomoč po Kolpingovih družinah.

 

Continue Reading

Družinska sreča

druzinska srecaKolpingova sekcija mladih družin je nastala na osnovi projekta »izobraževanje mladih družin v organizaciji in donatorstvu evropske fundacije EUROFAMILIA z msgr Hansom Stadlerjem na čelu in združuje mlade družine iz različnih župnij ter Kolpingovih družin po Sloveniji.

Continue Reading

Športna sekcija

sd urban malaNogometna ekipa iz KD Kamnica in KD Velika Nedelja z vrsto uspehov na mednarodnih tekmovanjih v Nemčiji, Avstriji, Češki in Italiji.

 

Tukaj si lahko ogledate poročilo "Nogometni turnir Laupheim 2008" -> Pororočilo

Continue Reading

Kolpingova "Mladika"

mladiZdruženo delovanje Kolpingove mladine iz različnih Kolpingovih družin na projektih Kolping International in Kolpingove mladine Evrope na področju mednarodnega sodelovanja mladih, družbeno političnega izobraževanju mladih, udeležbe na Evropskih seminarjih pri Svetu Evrope ipd. V letu 2008 sta bila KZS in Kolpingova mladina Slovenije skupaj s Kolpingovo mladino Evrope organizatorja mednarodnega seminarja o medkulturnem dialogu mladih.

Sekcije Kolpingovega združenja Slovenije

V okviru Kolpingovega združenja deluje tudi več sekcij, v katerih lahko naši člani in somišljeniki razvijajo svoje talente ali pa na zanimiv, sproščujoč in poučen način preživljajo svoj prosti čas. Pridružite se nam morda tudi s kakšno svojo sekcijo, ki jo vodite ali ste njen član, ali pa imate ideje, pa ne veste, kako in kaj. Veseli vas bomo.

Katoliški obrtniki in podjetniki

KWSi ima že dalj časa željo, da se ustanovi tudi sekcija Katoliških obrtnikov in podjetnikov v obrti, ki bi bila simbolna in avtohtona naslednica začetkov Kolpingove ustanove, zato velja vabilo tej ciljni skupini, da se včlanite v KWSi in da nastane sekcija, ki bi se ukvarjala z izobraževanjem članov sekcije o katoliškem socialnem nauku, socialnem podjetništvu in socialnem trženju, vzpodbujanjem mladih za rokodelske (obrtne) poklice,  ponudbe učnih mest mladim in odpiranja novih delovnih mest. Posebna pozornost bi lahko bila namenjena tudi obujanju in ohranjanju izumrlih poklicev. Vabljeni!

Seniorji - »Kolpingova srebrnina«

seniorji smallV sekciji seniorjev se združujejo starejši člani Kolpingovih družin širšega mariborskega okolja s ciljem druženja, obiskovanja kulturnih prireditev, postopnega uvajanja družabnih iger in načrtovanega socialnega mreženja starejših.