Kolpingov adventni duhovni večer

DSC01873 kopijaV ponedeljek, 4. 12., je godoval naš ustanovitelj Adolf Kolping, zato smo v soboto, 2. 12., na predvečer prve adventne nedelje, v Kamnici obhajali nacionalni duhovni adventni večer. Najprej smo se zbrali pri maši, ki sem jo daroval duhovni vodja KZS, in med katero je bila možnost svete spovedi. Nato smo se zbrali v Martinovem domu in si ogledali dokumentarni film Goreči škof, ki govori o svetniškem ljubljanskem nadškofu Antonu Vovku (1900-1963), ki je med in po 2. sv. vojni bil v Sloveniji steber osebne in cerkvene pokončnosti.

Kljub mnogim zasliševanjem, poniževanjem in celo "spontanem zažigu" na novomeški železniški postaji januarja 1952 je ohranil osebno čast in zvestobo rimskemu papežu. ​V zelo težkih časih je ohranil živo vero in tudi značilno hudomušnost.
Z nami sta bila režiser David Sipoš in scenarist Rok Andres, ki sta nam po ogledu predstavila umetniško in tehnično pot do filma ter kako osebno doživljata osebo nadškofa.
Po pogovoru smo se še okrepčali ob raznih dobrotah pridnih gospodinj.
Z nami so bili člani KD Zreče, Tezno, Remšnik, Kamnica, Limbuš, Lenart ter Stari Trg. Skupaj se naj je zbrali okoli 45 članov.

Jože Povh, duhovni vodja

DSC01874 kopija