• Novice

Kolpingove družinske počitnice v Veržeju

familien glück 2019 2V soboto 10. avgusta smo se družine ponovno zbrale na poletnih Kolpingovih družinskih počitnicah v Veržeju. Tokrat se je počitnic udeležilo 7 družin. Najštevilčnejša družina je štela 9 članov. Po uvodni predstavitvi udeležencev in sveti maši, katero je daroval p.Peter Pučnik, je sledil plesni tečaj za starše, kjer smo se sprostili in nasmejali do solz. Otroci so se v tem času na prostem skupaj z animatorji igrali skupinske igre.

Drugi dan druženja smo se odpravili na krajši izlet v Ižakovce na Otok ljubezni, kjer so potekali Büjraški dnevi. Tam smo se udeležili svete maše. Po kosilu je sledilo na veliko veselje vseh otrok tradicionalno kopanje v termah Banovci. Zvečer smo izkoristili utrujenost otrok in si starši ogledali film z duhovno vsebino ,,Največji dar ''.

Tretji dan naših počitnih nam je za zakonce ponovno pripravil duhovno bogato predavanje p. Peter Pučnik na temo ,,Hvala, ker me sprejemaš in ne spreminjaš''. Na vroči popoldan, se je ponovno prileglo kopanje v termah Banovci. Večerno mašo je imel duhovni vodja Kolpinga Slovenije župnik Jože Povh. Po sveti maši je sledilo prijetno druženje.

Četrti dan so žene imele šiviljski tečaj, možje pa smo skupaj z otroci oblikovali glino ter se popoldan odpravili v bližnji motorik park Križevci. Zvečer sta z nami v sproščenem vzdušju podelila svoje izkušnje o medsebojnih odnosih pričevalski par Jan in Daniela Škrobar. Zadnji dan smo se pred zaključnim piknikom še odpeljali v Mursko Soboto, ter obiskali gibalni park Expano. Polni novih poznanstev, doživetij in duhovno napolnjeni smo se v popoldanskih urah poslovili. Kot vodja Družinske sreče, sem zadovoljen s samim potekom našega druženja ter gostoljubnostjo Zavoda Marianum. Potrditev tega so zadovoljni obrazi staršev ter veliko veselje otrok skozi vse dni našega druženja.

Tomaž Gorenšek

IZI 7209IZI 7209ds1ds1ds1