POBUDA ZA POŽIVITEV ČEŠČENJA NAŠEGA USTANOVITELJA

Oktobra letos smo kot Združenje s strani IKW dobili vabilo, da se pridružimo svetovni pobudi zbiranja podpisov, da bi papež Frančišek leta 2021, ob 30-letnici beatifikacije, našega ustanovitelja razglasil za svetega. Sam osebno in vsi člani IO pozdravljamo to pobudo, a jo hkrati usmerjamo v poživitev češčenje bl. Kolpinga. O tem sem osebno obvestil tudi sedanjega Kolpingovega naslednika msgr. Ottmarja Dillenburga, kajti le živo češčenje bo v nekem doglednem času pripeljalo do njegove kanonizacije. Skupno romanje v Rim je sicer že prestavljeno na leto 2022.

Zato vas vabim, da se blaženemu še bolj priporočamo za osebni pogum, da bi se kot kristjani in državljani še bolj odločno zavzemali za pravične družbene rešitve in pomoč najšibkejšim. Spomnim vas na njegovo rodovitno življenje, ki je bilo velikokrat že prestavljeno v publikacijah. Obudimo njegovo poznavanje.

Prav je, da bi vsak izmed nas imel nekje v sobi ali pisarni tudi njegovo podobo. Na zadnji strani novega Biltena bo njegova velika podoba ter molitev za kanonizacijo. Naj vam pogosto ostane na delovni mizi in pri osebni molitvi.

Posebej vas spomnim na 4 temeljna načela našega delovanja:

1. živo versko krščansko življenje
  2. družinsko življenje po krščanskih načelih
  3. pošteno opravljati svoj poklic
  4. biti aktiven državljan na lokalnem in nacionalnem nivoju

A glavna stvar ostaja, da vsak izmed pri sebi znova razmisli, zakaj sem del te katoliške socialne ustanove in kaj mi blaženi osebno pomeni ob 4 zgoraj navedenih vidikih življenja. Kakšni navdihi se mi porodijo ob misli nanj? Morda nov pogum versko življenje v tem plitkem svetu? Nov pogum za javno izražanje stališč, novo upanje ob vseh krivicah, nova moč za povezovanje med seboj?

Čez nekaj mesecev boste vsi naprošeni, naj mi napišete kakšen osebni odziv ali odziv vaše KD. Povabljeni bomo, da tudi oddamo svoj podpis za kanonizacijo, za katerim res osebno stojite. Mislim, da se bomo tako najbolj primerno pridružili svetovni pobudi za njegovo kanonizacijo.

Jože Povh

Nacionalni duhovno vodja