JUBILEJ KOLPING DRUŽINE ZREČE

20 letnica 56Kolpingova družina Zreče je v soboto, 29. 12. 2018, praznovala 20. let svojega nastanka. Jubilej smo obeležili z zahvalno sveto mašo, ki jo je daroval nacionalni duhovni vodja Jože Povh ob somaševanju up. nadškofa msgr. dr. Marjana Turnška, častnega duhovnega vodja Kolpingovega združenja Marjana Plohla in domačega župnika Petra Leskovarja.

Pred sveto mašo so se predstavili mladi župnije Zreče z dramsko uprizoritvijo dela Tri vprašanja po literarni predlogi Leva Nikolajeviča Tolstoja. V njej so nastopali: Matej Brglez, Andreja Črešnar, Anton Črešnar, Janez Črešnar, Uroš Črešnar, Zdravko Črešnar, Urša Falnoga, Klara Fijavž, Sara Fink, Uroš Hrovat, Julija Kejžar, Liza Kotnik, Jasmina Potočnik, Ana Voh, Iva Voh in Vita Voh pod mentorskim vodstvom Davida Voha.

Predsednik združenja Avgust Heričko je predstavil delovanje Kolpingovega združenja doma in po svetu. V spomin je zreški Kolping družini poklonil sliko blaženega Adolfa Kolpinga. Za obiskovalce svete maše je domača Kolping družina pripravila zapis pregleda preteklih in sedanjih dogodkov družine.

Pri sveti maši smo se zahvalili za bogate sadove dela:
g. Avgustu Heričku, današnjemu predsedniku Kolpingovege združenja socialnih dejavnosti Slovenije,
g. Franju Šauperlu, častnemu članu in dolgoletnemu predsedniku Kolpingovega združenja od leta 1993 do leta 2012,
g. Ivanu Gačniku za vodenje Kolpingovega združenja od leta 2012 do 2016,
g. Milanu Rošerju, prvemu predsednik Kolping družine Zreče, od leta 1998 do leta 2012,
g. Dejanu Kavcu, za vodenje Kolpingove družine od leta 2012 do leta 2017,
g. nadškofu, msgr. dr. Marjanu Turnšku za pomoč pri izvedbi pogovornih večerov in somaševanje,
g. Marjanu Plohlu, za dolgoletno duhovno vodstvo Kolpingovemu združenju in somaševanje,
g. Jožetu Povhu, za darovano sveto mašo in duhovno podporo, ki smo jo kot Kolpingova družina deležni,
g. Petru Leskovarju za podporo na domačih tleh.

Dvajset let obstoja družine pomeni 20. let sodelovanja, povezovanja, medsebojne pomoči. Hvala vsem, ki ste pomagali, da smo skupaj tkali mrežo medsebojne povezanosti in hvala za nadaljnjo pripravljenost sodelovanja. Naj nas pri delu povezujejo Kolpingove vrednote: »Vera in čednost, delavnost in pridnost, sloga in ljubezen, veselje in šala«, ker se dotikajo različnih razsežnosti našega delovanja. Kljub temu, da je sedanjost najprimernejši čas, da naredimo pravo stvar, je preteklost temelj na katerem gradimo. Hvala zanj!

Martina Petelinek, predsednica KD Zreče

20 letnica 41