7. Gosarjev večer

gosarjev vecerPredsednik KZS Avgust Heričko, se je 22. 11. 2018 na povabilo organizatorjev v Logatcu udeležil 7. Gosarjevega večera, ki ga je pripravila Knjižnica Logatec pod pokroviteljstvom župana g.Berta Menarda. Po uvodnem nagovoru župana, ki je poudaril pomen zavzemanja za družbeno enakost, socialno stabilnost, razvoj posameznika in predvsem družine, ki je temelj družbe je imel predavanje na temo " Socialna politika Andreja Gosarja " profesor na Fakulteti za socialno delo doc.dr.Srečo Dragoš. Na izredno zanimiv način je predstavil socilna vrašanja v duhu dela Andreja Gosarja kot nadaljevanje dela Janeza Evangelista Kreka.

Po predavanju je bilo sproščeno druženje na katerem mi je g. Štefan Skledar z Zaplane ( za povabilo na prireditev se mu zahvaljujem ) povedal, da je nekdanji Rokodelski dom v Vrhniki sedaj v celoti v lasti občine Vrhnika, ki pa ima problem z iskanjem vsebine doma. Nadalje je spomnil na simpozij o delu Andreja Gosarja v letu 2014 in posebej je pohvalil prispevek častnega predsednika g. Šauperla na njem - zadnja fotka v priponki.

Predavanje na temo vzporednice med Kolpingom in Gosarjem si lahko ogledate na naslednji spletni povezavi.

Zvestoba Kolpingu