Zlatomašni jubilej - ALBERT KOECHLING

Albert Koechling Marburg zlatomašnik1. julija praznuje zlato mašo duhovni vodja partnerske Kolpingove družine v Marburgu ob Lahni, spoštovani ALBERT KOECHLING, ki je vseskozi tudi izjemen povezovalec med tamkajšnjo KD in našim KZS. Bil je skupaj s člani tamkajšnje Kolpingove družine sv. Petra in Paula izvrsten gostitelj naših članov, ki so obiskovali Marburg in tudi zavzet organizator mnogih obiskov članov KD Marburg v Sloveniji. Njegova zasluga in članov ožjega vodstva KD Marburg je razglasitev partnerstva s KZS, katerega rezultat so mnoga dobrodelna dejanja, medsebojna izmenjava izkušenj in dosežkov ter izmeničnih poučnih srečevanj v Marburgu in v Sloveniji. Njegov je tudi osebni prispevek za urejanje Oddelka invalidne mladine v Staršah ter organizacija v Škofiji Fulda za donacijo za ureditev Kolpingovih prostorov v Kamnici. Številna so njegova osebna prijateljstva s člastvom KZS.

Ob zlatomašnem jubileju mu v imenu vodstva in članstva KZS izrekamo iskrena voščila, želja po zdravju ter sreči in prihodnjih srečevanj z nami. Zlatomanega slavja se bo udeležila delegacija KZS z Jožetom Povhom in Marjanom Plohlom na čelu.

Franjo Šauperl, častni predsednik KZS, častni član KF Marburg a/d Lahn in Albertov osebni prijatelj