Postno duhovno srečanje

karel grzan vstanimo v suzenjstvo zakletiV soboto zvečer, 3. 3., bo potekalo postno duhovno srečanje vseh članov na slovenski ravni. Ob 17.00 bo v cerkvi Kamnica sveta maša, med njo možnost spovedi. Ob 18.00 pa bo v dvorani Krajevnega doma Bresternica (5 minut vožnje iz Kamnice) postni nagovor p. Karla Gržana z naslovom POST - priložnost za osebno in družbeno preobrazbo. Gost je avtor mnogih knjig s področja duhovne rasti in kritike družbenega ter cerkvenega življenja. Zato je iskan sogovornik mnogim okroglim mizam. Že sedaj lepo povabljeni, da si rezervirate večer za osebno duhovno poglobitev. Vsem želim blagoslovljen postni čas. Jože Povh duhovni vodja KZS

Računalniško usposabljanje

IMG 4296Predstavniki nekaterih Kolpingovih družin smo se udeležili skupnega usposabljanja dela na spletnih straneh. Spoznali smo, kako preprosto je lahko objaviti novico na spletni strani Kolpingovega združenja ter dodati nov dogodek. Usposabljanje je potekalo v prostorih Zavoda Antona Martina Slomška pod vodstvom predavatelja profesorja Kristijana Perčiča. V prihodnje lahko tako pričakujemo več zanimivih novic s strani Kolpingovih družin.

dr. Andrej Flogie

VOŠČILO OB PRAZNIKIH

kalup 2002017Želimo vam blagoslovljene in umirjene božične praznike.

Naj Vam Ljubezen božične noči osvetljuje vaša srca, vaš dom in vaše delo v Kolpingovih družinah.

Leto 2018 naj bo polno idej in novih izzivov, poguma in medsebojnega sodelovanja.

Naj nas blaženi Adolf Kolping navdihuje še naprej!

Predsednik Kolpingove združenja Slovenije in člani IO

Računalniški tečaj KD Limbuš

Kolpingova družina Limbuš v sodelovanju z društvom upokojencev Limbuš Pekre zaključuje računalniški tečaj za upokojence. Računalniški tečaj sofinancira Mestna občina Maribor (v sklopu javnega razpisa), Srečanja potekajo vsak četrtek ob 16.00 uri vprostorih Osnovnešole Limbuš, pod vodstvom dr. Andreja Flogieja.

Kolpingov adventni duhovni večer

DSC01873 kopijaV ponedeljek, 4. 12., je godoval naš ustanovitelj Adolf Kolping, zato smo v soboto, 2. 12., na predvečer prve adventne nedelje, v Kamnici obhajali nacionalni duhovni adventni večer. Najprej smo se zbrali pri maši, ki sem jo daroval duhovni vodja KZS, in med katero je bila možnost svete spovedi. Nato smo se zbrali v Martinovem domu in si ogledali dokumentarni film Goreči škof, ki govori o svetniškem ljubljanskem nadškofu Antonu Vovku (1900-1963), ki je med in po 2. sv. vojni bil v Sloveniji steber osebne in cerkvene pokončnosti.

Ustanovljena je nova Kolpingova družina AMS MARIBOR-KOŠAKI

Kosaki Kolpingova druzina predsedstvoV župniji bl. Antona Martina Slomška Maribor-Košaki je bila 20. novembra ustanovljena nova Kolpingova družina z 9. ustanovnimi člani. Ob tej priliki je tekla razprava o bl. Adolfu Kolpingu in o Kolpingovi ustanovi nekoč ter danes v svetu in v okviru RKC v Sloveniji. Prikazani so bili primeri dobrih praks po Kolpingovih družinah. Prisotni so se spoznavali s Statutom KZS, sprejeli pravila KS in se pogovarjali o osnovah svojega delovanja. Izvolili so predsedstvo KD, katerega predsedovanje je prevzel Ivan Rantuša, duhovno vodstvo pa župnijski upravitelj Igor Ignacij Novak.

Družinski počitniški teden

Kolpingov počitniško ustvarjalni teden za družine v Veržeju je potekal od 17. - 22. julija 2017.

Udeleženci so doživelli delavnico z ličjem, lončarsko delavnico, skupno mašo, kopanje, izlet v Vulkanijo na Gradu, pohod na grad, obisk Rupnikovih mozaikov v Pertoči, vodne igre, skritega prijatelja, melodije iz švicarskega inštrumenta naših prijateljev iz Švice .... pa še vseeno je to le nekaj prvih utrinkov. HVALA VSEM ZA LEP TEDEN.

Generalna Skupščina 2017

V petek, 24. 3., bo od 15.30 naprej v Martinovem domu v Kamnici potekala letna Generalna skupščina Kolpingovega združenja Slovenije.

To je najvišje telo Združenja v Sloveniji. Z nami bosta generalni sekretar Mednarodnega Kolpinga (IKW) dr. Markus Demele in g. nadškof Alojzij Cvikl, ki bo ob 18.30 v cerkvi sv. Martina daroval sveto mašo za blagoslov delovanja Združenja.

Člani KZS in vsi socialno čuteči katoličani, lepo vabljeni, da damo podporo združenju katoličanov. Po uradnem delu in darovani maši, se bomo skupaj še malo podružili v Kolpingovih prostorih.

Več prispevkov