Kolpingov adventni duhovni večer

DSC01873 kopijaV ponedeljek, 4. 12., je godoval naš ustanovitelj Adolf Kolping, zato smo v soboto, 2. 12., na predvečer prve adventne nedelje, v Kamnici obhajali nacionalni duhovni adventni večer. Najprej smo se zbrali pri maši, ki sem jo daroval duhovni vodja KZS, in med katero je bila možnost svete spovedi. Nato smo se zbrali v Martinovem domu in si ogledali dokumentarni film Goreči škof, ki govori o svetniškem ljubljanskem nadškofu Antonu Vovku (1900-1963), ki je med in po 2. sv. vojni bil v Sloveniji steber osebne in cerkvene pokončnosti. Kljub mnogim zasliševanjem, poniževanjem in celo "spontanem zažigu" na novomeški železniški postaji januarja 1952 je ohranil osebno čast in zvestobo rimskemu papežu. ​V zelo težkih časih je ohranil živo vero in tudi značilno hudomušnost.
Z nami sta bila režiser David Sipoš in scenarist Rok Andres, ki sta nam po ogledu predstavila umetniško in tehnično pot do filma ter kako osebno doživljata osebo nadškofa.
Po pogovoru smo se še okrepčali ob raznih dobrotah pridnih gospodinj.
Z nami so bili člani KD Zreče, Tezno, Remšnik, Kamnica, Limbuš, Lenart ter Stari Trg. Skupaj se naj je zbrali okoli 45 članov.

Jože Povh, duhovni vodja

DSC01874 kopija

USTANOVLJENA JE NOVA KOLPINGOVA DRUŽINA AMS MARIBOR-KOŠAKI

Kosaki Kolpingova druzina predsedstvoV župniji bl. Antona Martina Slomška Maribor-Košaki je bila 20. novembra ustanovljena nova Kolpingova družina z 9. ustanovnimi člani. Ob tej priliki je tekla razprava o bl. Adolfu Kolpingu in o Kolpingovi ustanovi nekoč ter danes v svetu in v okviru RKC v Sloveniji. Prikazani so bili primeri dobrih praks po Kolpingovih družinah. Prisotni so se spoznavali s Statutom KZS, sprejeli pravila KS in se pogovarjali o osnovah svojega delovanja. Izvolili so predsedstvo KD, katerega predsedovanje je prevzel Ivan Rantuša, duhovno vodstvo pa župnijski upravitelj Igor Ignacij Novak. V nedeljo Kristusa Kralja Vesoljstva pa je bila KD pri nedeljski maši slovesno umeščena v župnijsko občestvo, ko so bili s strani KZS podeljeni tudi simboli: slika bl. Adolfa Kolpinga, Kolpingova zastava in za duhovnega vodjo Igorja Ignacija Novaka štola s Kolpingovimi oznakami. Strateška usmeritev te KD je v izobraževanje, socialo in v vključitev obrtnikov ter podjetnikov v župniji z usmeritvijo v poglobljeno spoznavanje katoliškega socialnega nauka. Novi KD želi vodstvo KZS uspešno in blagoslovljeno delovanja po priprošnjah bl. Adolfa Kolpinga in njegovega sodobnika ter župnijskega zavetnika bl. Antona Martina Slomška in naj se uresniči zapis v župnijskem glasilu »Slomškov glas«: Naj ustanova deluje v čast Bogu in v pomoč in v veselje ljudi!.

IMG 0500

Družinski počitniški teden

Kolpingov počitniško ustvarjalni teden za družine v Veržeju je potekal od 17. - 22. julija 2017.

Udeleženci so doživelli delavnico z ličjem, lončarsko delavnico, skupno mašo, kopanje, izlet v Vulkanijo na Gradu, pohod na grad, obisk Rupnikovih mozaikov v Pertoči, vodne igre, skritega prijatelja, melodije iz švicarskega inštrumenta naših prijateljev iz Švice .... pa še vseeno je to le nekaj prvih utrinkov. HVALA VSEM ZA LEP TEDEN.

Generalna Skupščina 2017

V petek, 24. 3., bo od 15.30 naprej v Martinovem domu v Kamnici potekala letna Generalna skupščina Kolpingovega združenja Slovenije.

To je najvišje telo Združenja v Sloveniji. Z nami bosta generalni sekretar Mednarodnega Kolpinga (IKW) dr. Markus Demele in g. nadškof Alojzij Cvikl, ki bo ob 18.30 v cerkvi sv. Martina daroval sveto mašo za blagoslov delovanja Združenja.

Člani KZS in vsi socialno čuteči katoličani, lepo vabljeni, da damo podporo združenju katoličanov. Po uradnem delu in darovani maši, se bomo skupaj še malo podružili v Kolpingovih prostorih. 

Na obisk k Lurški materi

Dragi Kolpingovi bratje in sestre.

V soboto, 11. 2., ob godu Lurške Matere Božje, Zdravja bolnikov, lepo vabljeni na vsakoletno 
Kolpingovo romanje v Brestanico, slovenski Lurd.

Od 10.30 naprej bo v baziliki možnost za sveto spoved, ob 11.00 sveta maša na čast Mariji za zdravje.
Za prevoz iz Štajerske se obrnite na Štefana Hlevnjaka (031 504 250).
Verjamemo, da imamo vsi veliko prošenj za telesno in duševno zdravje, pa je to idealna prilika,
da se priporočimo Materi Mariji. 

 

Več prispevkov