Družinski počitniški teden

Kolpingov počitniško ustvarjalni teden za družine v Veržeju je potekal od 17. - 22. julija 2017.

Udeleženci so doživelli delavnico z ličjem, lončarsko delavnico, skupno mašo, kopanje, izlet v Vulkanijo na Gradu, pohod na grad, obisk Rupnikovih mozaikov v Pertoči, vodne igre, skritega prijatelja, melodije iz švicarskega inštrumenta naših prijateljev iz Švice .... pa še vseeno je to le nekaj prvih utrinkov. HVALA VSEM ZA LEP TEDEN.

Generalna Skupščina 2017

V petek, 24. 3., bo od 15.30 naprej v Martinovem domu v Kamnici potekala letna Generalna skupščina Kolpingovega združenja Slovenije.

To je najvišje telo Združenja v Sloveniji. Z nami bosta generalni sekretar Mednarodnega Kolpinga (IKW) dr. Markus Demele in g. nadškof Alojzij Cvikl, ki bo ob 18.30 v cerkvi sv. Martina daroval sveto mašo za blagoslov delovanja Združenja.

Člani KZS in vsi socialno čuteči katoličani, lepo vabljeni, da damo podporo združenju katoličanov. Po uradnem delu in darovani maši, se bomo skupaj še malo podružili v Kolpingovih prostorih.

Na obisk k Lurški materi

Dragi Kolpingovi bratje in sestre.

V soboto, 11. 2., ob godu Lurške Matere Božje, Zdravja bolnikov, lepo vabljeni na vsakoletno
Kolpingovo romanje v Brestanico, slovenski Lurd.

Od 10.30 naprej bo v baziliki možnost za sveto spoved, ob 11.00 sveta maša na čast Mariji za zdravje.
Za prevoz iz Štajerske se obrnite na Štefana Hlevnjaka (031 504 250).
Verjamemo, da imamo vsi veliko prošenj za telesno in duševno zdravje, pa je to idealna prilika,
da se priporočimo Materi Mariji.

Spoštovani sopotniki in sopotnice po Kolpingovih poteh.

Jože Povh kopijaPriromali smo k sklepu tega civilnega leta. A ne pozabimo: bilo je sveto leto, sveto leto usmiljenja. Verjamem, da smo ga tako živeli in s papežem Frančiškom tako praznovali, da sedaj lažje in globlje zaupamo v usmiljeno Obličje, ki nas objema, zdravi, nosi in poživlja v puščavah vsakdanjika. Ostanimo vedno v siju tega pogleda, potem ne bomo nikoli zdvomili v dostojanstvo, ki ga imamo pred Njim, tudi kot grešniki. In samo tako bomo tudi prav razbirali, kaj nam hoče Usmiljeni Oče povedati skozi osebne in razne družbene stiske naše sedanjosti.

Pomembno leto je za nami, spomladi smo pridobili nove prostore Združenja v Kamnici ter izvolili novega predsednika in nov izvršilni odbor. Skozi poletje in jesen se je zvrstilo veliko domačih in mednarodnih srečanj in izobraževanj. Vzemite si v teh dneh nekaj časa za osebno in skupno refleksijo, kajti dovolj pomembnih srečanj in odločitev se je zgodilo, da lahko s kančkom hvaležne prazničnosti sklepamo leto. Seveda ostaja veliko starih dilem, grenkih spoznanj in neuresničenih načrtov, a sprejemati svoje omejitve in jih izročati v Božje roke je tudi izraz ponižnosti in duhovne modrosti.

Smo v svetem adventnem in kmalu božičnem času. Želim vam, da ga praznujete v tihih radostih usmiljenja, saj so uborne jasli našega vsakdana bile in so še vedno vredne gostiti Neskončnega in Usmiljenega.

Hvala vsem in vsakemu za sopotništvo v razgibanem in duhovno bogatem leto 2016.

Zvestoba Kolpingu.

Jože Povh, duhovni vodja