Družinski počitniški teden

Kolpingov počitniško ustvarjalni teden za družine v Veržeju je potekal od 17. - 22. julija 2017.

Udeleženci so doživelli delavnico z ličjem, lončarsko delavnico, skupno mašo, kopanje, izlet v Vulkanijo na Gradu, pohod na grad, obisk Rupnikovih mozaikov v Pertoči, vodne igre, skritega prijatelja, melodije iz švicarskega inštrumenta naših prijateljev iz Švice .... pa še vseeno je to le nekaj prvih utrinkov. HVALA VSEM ZA LEP TEDEN.

Naj jaz nadaljujem - v Veliki Nedelji

Kolpingove delavnice pri Veliki Nedelji »Naj jaz nadaljujem«

Pri Veliki Nedelji je Kolpingova družina 8. in 9. aprila organizirala ustvarjalne medgeneracijske delavnice z naslovom »Naj jaz nadaljujem«. Starejši rodovi so na otroke prenesli znanja, ki se v današnjem času zmeraj bolj pozabljajo. V petek popoldan je tako bila delavnica kvačkanja in pletenja, kjer so nastali čudoviti izdelki, uporabni tudi za praznik Velike noči. V soboto dopoldan pa se je izdelalo veliko število butar oziroma »presmecev«, ki so se delili zainteresiranim vernikom tudi na cvetno nedeljo pred sveto mašo. Tako otroci, kot njihovi starši in stari starši so bili z delavnicami zadovoljni, saj je medgeneracijska povezanost pomemben složne družbe.

Matjaž Kosi, predsednik

Spretnostno ustvarjalna sekcija »Spretnost«

rocno deloPod strokovnim mentorstvom izjemne mentorice Nežke Belca se v Kolpingovem domu izvajajo redno spretnostne ustvarjalne ročnodelske delavnice z izdelavo najrazličnejših ročnih del v najrazličnejših tehnikah izdelave. Ključni izdelki so razstavljeni na razstavah ročnih del v Kolpingovem domu. Omogoča pa se tudi mentorska pomoč po Kolpingovih družinah.

Družinska sreča

druzinska srecaKolpingova sekcija mladih družin je nastala na osnovi projekta »izobraževanje mladih družin v organizaciji in donatorstvu evropske fundacije EUROFAMILIA z msgr Hansom Stadlerjem na čelu in združuje mlade družine iz različnih župnij ter Kolpingovih družin po Sloveniji.

Športna sekcija

sd urban malaNogometna ekipa iz KD Kamnica in KD Velika Nedelja z vrsto uspehov na mednarodnih tekmovanjih v Nemčiji, Avstriji, Češki in Italiji.

Tukaj si lahko ogledate poročilo "Nogometni turnir Laupheim 2008" -> Pororočilo

Več prispevkov