Naj jaz nadaljujem - v Veliki Nedelji

Kolpingove delavnice pri Veliki Nedelji »Naj jaz nadaljujem«

Pri Veliki Nedelji je Kolpingova družina 8. in 9. aprila organizirala ustvarjalne medgeneracijske delavnice z naslovom »Naj jaz nadaljujem«. Starejši rodovi so na otroke prenesli znanja, ki se v današnjem času zmeraj bolj pozabljajo. V petek popoldan je tako bila delavnica kvačkanja in pletenja, kjer so nastali čudoviti izdelki, uporabni tudi za praznik Velike noči. V soboto dopoldan pa se je izdelalo veliko število butar oziroma »presmecev«, ki so se delili zainteresiranim vernikom tudi na cvetno nedeljo pred sveto mašo. Tako otroci, kot njihovi starši in stari starši so bili z delavnicami zadovoljni, saj je medgeneracijska povezanost pomemben složne družbe.

Matjaž Kosi, predsednik

Spretnostno ustvarjalna sekcija »Spretnost«

rocno deloPod strokovnim mentorstvom izjemne mentorice Nežke Belca se v Kolpingovem domu izvajajo redno spretnostne ustvarjalne ročnodelske delavnice z izdelavo najrazličnejših ročnih del v najrazličnejših tehnikah izdelave. Ključni izdelki so razstavljeni na razstavah ročnih del v Kolpingovem domu. Omogoča pa se tudi mentorska pomoč po Kolpingovih družinah.

Družinska sreča

druzinska srecaKolpingova sekcija mladih družin je nastala na osnovi projekta »izobraževanje mladih družin v organizaciji in donatorstvu evropske fundacije EUROFAMILIA z msgr Hansom Stadlerjem na čelu in združuje mlade družine iz različnih župnij ter Kolpingovih družin po Sloveniji.

Športna sekcija

sd urban malaNogometna ekipa iz KD Kamnica in KD Velika Nedelja z vrsto uspehov na mednarodnih tekmovanjih v Nemčiji, Avstriji, Češki in Italiji.

Tukaj si lahko ogledate poročilo "Nogometni turnir Laupheim 2008" -> Pororočilo

Kolpingova "Mladika"

mladiZdruženo delovanje Kolpingove mladine iz različnih Kolpingovih družin na projektih Kolping International in Kolpingove mladine Evrope na področju mednarodnega sodelovanja mladih, družbeno političnega izobraževanju mladih, udeležbe na Evropskih seminarjih pri Svetu Evrope ipd. V letu 2008 sta bila KZS in Kolpingova mladina Slovenije skupaj s Kolpingovo mladino Evrope organizatorja mednarodnega seminarja o medkulturnem dialogu mladih.

Več prispevkov