Praznovanje 150. letnice Kolpinga Švica

60857h480w640V soboto in nedeljo, 29. in 30. 9., smo se Jože Povh (duhovni vodja KZS), Avgust Heričko (predsednik KZS) in Mateja Šavc (projektni vodja KZS) v čudovitem mestu Luzern udeležil velikega praznovanja 150. letnice Kolpinga Švice. Gre za eno najstarejših nacionalnih združenj, ki je zaradi svoje močne zgodovine in vpetosti v nacionalno gospodarstvo dobrotnik mnogim Kolpingovim združenjem po svetu, tudi našemu. Zato so bile prisotne delegacija mnogih tujih držav širom sveta, ki so izražale svoje čestitke in zahvale.

Praznovanje je bilo preprosto in pristno, predvidljivo in ustvarjalno, predvsem pa slovesno. Sobotni praznični večer je bil simpatični preplet prijateljskega mreženja, uradnih zahval, lokalne glasbe in kulinaričnega razvajanja. Uradno se je od funkcije poslovil dolgoletni sodelavec Bernhard Burger.

Nedeljsko mašno slavje je v veliki samostanski cerkvi Baldegg blizu Luzerna vodil sedanji Kolpingov naslednik msgr. Ottmar Dillenburg, ves čas je bil prisoten tudi generalni sekretar Markus Demele. Mi trije pa smo utrjevali mednarodne vezi našega združenja in obujali mnoge spomine na prehojene poti. Posebej smo bili veseli srečanja z dolgoletnim generalnim sekretarjem Hubertom Tintelottom, ki je bil zelo naklonjen ob ustanavljanju našega združenja.

Kolping Švica

DSC02260 kopija

25. let delovanja KZS

logo org kopijaV našem združenju letos praznujemo 25. let delovanja. Lep jubilej, ki ga želimo primerno počastiti, zato konec oktobra pripravljamo skupno nacionalno praznovanje, ob katerem nas bo obiskal sam sedanji Kolpingov naslednik msgr. Ottmar Dillenburg iz Kölna.

V petek zvečer, 26. 10., se bo v Kamnici srečal samo z duhovnimi vodji posameznih družin. Osrednje slavje za vse članstvo pa bo v soboto, 27. 10. Dopoldan ob 10.00 se bo v Košakih srečal z družinami, popoldan ob 16.00 pa bo v kamniški cerkvi slovesna sveta maša, ki bo daroval prvi protektor Združenja, sedaj upokojeni mariborski nadškof dr. Franc Kramberger. Po maši bo v prostorih združenja slavnostna akademija s pozdravi domačih in tujih gostov, spominskim sprehodom skozi obdobje delovanja ter osrednjim nagovorom najvišjega gosta iz Kölna. Po akademiji bo prijateljsko družabno srečanje ob mizi.

Že sedaj vsi lepo vabljeni, da skupaj praznujemo.

Zvestoba Kolpingu

Avgust Heričko, predsednik KZS