• Banner kolping b0
  • banner1
  • banner7

Družinski počitniški teden

Kolpingov počitniško ustvarjalni teden za družine v Veržeju je potekal od 17. - 22. julija 2017.

Udeleženci so doživelli delavnico z ličjem, lončarsko delavnico, skupno mašo, kopanje, izlet v Vulkanijo na Gradu, pohod na grad, obisk Rupnikovih mozaikov v Pertoči, vodne igre, skritega prijatelja, melodije iz švicarskega inštrumenta naših prijateljev iz Švice .... pa še vseeno je to le nekaj prvih utrinkov. HVALA VSEM ZA LEP TEDEN.

Fijaužev memorial

Fijaužev memorial 2017

Kolpingova družina Kamnica se vsako leto, z organizacijo nogometnega turnirja, pokloni spominu na našega prvega predsednika in prijatelja Antona Fijauža.

Kot eden od ustanoviteljev Kolpingove družine Kamnica je vedno na prvo mesto postavljal druženje. Kot vse druge oblike druženja je Tone podpiral tudi športnike. Nogometaši naše Kolpingove družine smo mu vedno bolj hvaležni za vse kar je storil za nas. Tako smo v spomin in zahvalo našemu prijatelju Tončeku že petič organizirali nogometni turnir »Fijaužev memorial.

Tudi letošnji turnir smo začeli z molitvijo na Tonetovem grobu in nadaljevali z nogometom v soboto, 22. 4. 2017. Sodelovale so 4 ekipe. KD Remšnik, KD Lenart in dve ekipi iz domače KD Kamnica. Prva ekipa iz Kamnice, ki je bila hkrati tudi organizator turnirja se je poimenovala Urban, druga pa KD Kamnica in so jo sestavljali očetje kamniških veroučencev.

Veseli nas, da sta obe gostujoči ekipi iz KD Remšnik in KD Lenart letos pripeljali pomlajene ekipe, saj se na takšen način Kolpingova organizacija lahko promovira in širi tudi na mlajši rod. Vse ekipe so pokazale in dokazale, da se lahko za prehodni pokal bori tudi na prijateljski način igranja nogometa. Tako smo po končanem turnirju vsi lahko zaploskali letošnjemu zmagovalcu ekipi KD Kamnica - očetje kamniških veroučencev.

Veselo druženje se je po podelitvi prenosnega pokala in priznanj nadaljevalo ob topli malici, hladni pijači in zvokih harmonike.

Vsem sodelujočim ekipam se zahvaljujemo za udeležbo in pošteno igro. Zahvala gre tudi Kolpingovi zvezi Slovenije, Posestvu Sončni Raj iz Vodol in vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri organizaciji turnirja.

Kamniška Kolpingova družina si vsako leto želi na turnirju še več Kolpingovih družin za to vas že sedaj lepo vabimo na 6. nogometni turnir »Fijaužev memorial, ki bo 21. 4. 2018!