• Home

Postno duhovno srečanje

thumbnail 27454 22773 V soboto, 3. 3., smo na nacionalnem nivoju imeli postno duhovno srečanje. Gostili smo p. Karla Gržana, ki nas je najprej nagovoril pri sveti maši v Kamnici. Nato pa smo se zbrali v Domu krajanov Bresternica, kjer nas je nagovoril z naslovom: POST KOT PRILOŽNOST ZA OSEBNO IN DRUŽBENO PRENOVO. Na novo je ovrednotil vrstni red ljubezni do sebe, do bližnjega in do Boga ter kako se ta vrstni red konkretno izraža v naših besedah in dejanjih. Pogum in odkrito je spregovoril o stiskah v osebnih in družbenih odnosih, posebej na področju ekonomije in delavskih pravic. Zbrani so mu večkrat namenili močan aplavz.

Zahvalim se mu tudi za njegovo osebno pričevanje vere, skromnosti ter da je s šaljivimi anekdotami iz duhovniškega življenja pokazal tako zdravo distanco do sebe. Kdor se še zna nasmejati iz svojih neuspehov, kaže znake odrešenosti.

Jože Povh, nacionalni duhovni vodja KZS

 

28537689 10213976806347808 1846348423 n

 

 

Romanje k Lurški Mariji v Brestanico

IMG 2538V soboto, 10. svečana 2018, smo člani iz raznih KD poromali k Mariji Lurški v Brestanico. Ob Mariji se nas je zopet povezalo občestvo 60 udeležencev Kolpingovih družin iz Kamnice, Lenarta, Grosuplja, Zreč, Kotelj, Pišec in Brestanice. Štajerski del romanja je organiziral Štefan Hlevnjak, naš koordinator za romanja.

Vesel sem, da so z nami poromali tudi predsednik Združenja Avgust Heričko, duhovni pomočnik na Teznem Toni Štekl, p. Stane Sikošek, župnik iz Grosuplja Janez Šket ter da se nam je pridružil še Janez Turinek, župnik iz Senovega. Somaševanje sem vodil spodaj podpisani.

Vsak je prihitel Mariji najprej s svojimi osebnimi nameni, zagotovo v zahvalo in priprošnjo za telesno in dušno zdravje. Skupaj pa za naše združenje in za mentalno zdravje našega naroda. Že med potjo tja smo skupaj zapeli Marijino pesem Zvonovi zvonijo.

Po sveti maši je vsaka družina nadaljevala po svojem programu. Tako smo se romarji iz štajerskega dela na poti domov ustavili v prelepi starodavni župnijski cerkvi sv. Martina v Laškem, katero nam je predstavil tamkajšnji nadžupnik gospod Rok Metličar. Predstavil nam je tudi njegova prizadevanja za spravo in odpuščanje med domačini po odkritju množičnega grobišča Huda jama.

Jože Povh, nacionalni duhovni vodja KZS  

Postno duhovno srečanje

karel grzan vstanimo v suzenjstvo zakletiV soboto zvečer, 3. 3., bo potekalo postno duhovno srečanje vseh članov na slovenski ravni. Ob 17.00 bo sveta maša v cerkvi sv. Martina v Kamnici, med njo bo možnost spovedi. Ob 18.00 pa bo v dvorani Krajevnega doma Bresternica (5 minut vožnje iz Kamnice) postni nagovor p. Karla Gržana z naslovom POST - priložnost za osebno in družbeno preobrazbo. Gost je avtor mnogih knjig s področja duhovne rasti in kritike družbenega ter cerkvenega življenja. Zato je iskan sogovornik na mnogih okroglih mizah.

Že sedaj lepo povabljeni, da si rezervirate večer za osebno duhovno poglobitev. Vsem želim blagoslovljen postni čas.

Jože Povh, duhovni vodja KZS