• Banner kolping b0
  • banner1
  • banner7

Praznik Lurške Marije, 11. svečan 2017

Kolpingovi romarji smo praznik Lurške Marije častitljivo obhajali v baziliki Lurške Marije v Brestanici. V zahvalo in priprošnjam Mariji Lurški, ki je zopet povezala občestvo 70 udeležencev Kolpingovih družin iz Kamnice, Tezna, Lenarta, Grosuplja, Starš, Pišec in Brestanice smo v zahvalo skupaj zapeli njeno pesem zvonovi zvonijo. Sveto mašo je vodil gospod Toni Štekl ob somaševanju patra Staneta Sikošek, gospoda Janeza Šket in gospoda Jožeta Špes. Kot se za romarje spodobi smo ob povratku v cerkvi Sv. Lovrenca na Bizeljskem, kjer nas je sprejel gospod župnik Vlado Leskovar, ob večernicah počastili spomin na blaženega Antona Martina Slomška. Naše romanje smo zaključili v župnij Sv. Cirila in Metoda na Teznem, kjer so nas počastili člani Kolpingove družine Tezno in njihov duhovni vodja gospod župnik Danijel Lasbaher.

Vsem romarjem za čedno preživetje praznika Lurške Marije lahko z veseljem kličem ave, ave, ave Marija.

Štefan Hlevnjak

Na obisk k Lurški materi

Dragi Kolpingovi bratje in sestre.

V soboto, 11. 2., ob godu Lurške Matere Božje, Zdravja bolnikov, lepo vabljeni na vsakoletno
Kolpingovo romanje v Brestanico, slovenski Lurd.

Od 10.30 naprej bo v baziliki možnost za sveto spoved, ob 11.00 sveta maša na čast Mariji za zdravje.
Za prevoz iz Štajerske se obrnite na Štefana Hlevnjaka (031 504 250).
Verjamemo, da imamo vsi veliko prošenj za telesno in duševno zdravje, pa je to idealna prilika,
da se priporočimo Materi Mariji.