• Banner kolping b0
  • Banner kolping b2
  • banner1
  • banner7

Spoštovani sopotniki in sopotnice po Kolpingovih poteh.

Jože Povh kopijaPriromali smo k sklepu tega civilnega leta. A ne pozabimo: bilo je sveto leto, sveto leto usmiljenja. Verjamem, da smo ga tako živeli in s papežem Frančiškom tako praznovali, da sedaj lažje in globlje zaupamo v usmiljeno Obličje, ki nas objema, zdravi, nosi in poživlja v puščavah vsakdanjika. Ostanimo vedno v siju tega pogleda, potem ne bomo nikoli zdvomili v dostojanstvo, ki ga imamo pred Njim, tudi kot grešniki. In samo tako bomo tudi prav razbirali, kaj nam hoče Usmiljeni Oče povedati skozi osebne in razne družbene stiske naše sedanjosti.

Pomembno leto je za nami, spomladi smo pridobili nove prostore Združenja v Kamnici ter izvolili novega predsednika in nov izvršilni odbor. Skozi poletje in jesen se je zvrstilo veliko domačih in mednarodnih srečanj in izobraževanj. Vzemite si v teh dneh nekaj časa za osebno in skupno refleksijo, kajti dovolj pomembnih srečanj in odločitev se je zgodilo, da lahko s kančkom hvaležne prazničnosti sklepamo leto. Seveda ostaja veliko starih dilem, grenkih spoznanj in neuresničenih načrtov, a sprejemati svoje omejitve in jih izročati v Božje roke je tudi izraz ponižnosti in duhovne modrosti.

Smo v svetem adventnem in kmalu božičnem času. Želim vam, da ga praznujete v tihih radostih usmiljenja, saj so uborne jasli našega vsakdana bile in so še vedno vredne gostiti Neskončnega in Usmiljenega.

Hvala vsem in vsakemu za sopotništvo v razgibanem in duhovno bogatem leto 2016.

Zvestoba Kolpingu.

Jože Povh, duhovni vodja